Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: пресслужба КМДА

У Києві розчистили підземну ділянку русла річки Либідь біля вулиці Саперно-Слобідської в Голосієві, повідомляє пресслужба КМДА.

Це зробили, щоб запобігти підтопленням навесні. Щоб зайти в підземну частину, воду з річища повернули на променаду й огородили дамбою з мішків та піску.

З підземної ділянки вивезли майже 2,9 тисячі кубометрів замуленого ґрунту, гілок дерев і побутового сміття.

«Наступним кроком, до якого ми перейдемо після стабілізації економічної ситуації у країні, має стати проєкт із ревіталізації цієї річки. Йдеться про звільнення її з бетонних коробів там, де це можливо, та створення сприятливих умов для відпочинку киян на базі водойми», — повідомив заступник голови КМДА Володимир Прокопів.

Річка Либідь бере початок із джерела поблизу залізничної станції «Київ-Волинський» і впадає у Дніпро поблизу Корчуватого. 16-кілометрова річка майже впродовж усього свого русла закріплена бетонним коробом, а на окремих ділянках тече в колекторі.

Єдина частина ріки з природним руслом — 380 метрова ділянка біля підніжжя Лисої гори перед Столичним шосе.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button