Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: КМДА

В інтервʼю німецькому виданню Der Spiegel міський голова Віталій Кличко заявив, що «Україна знаходиться на шляху до авторитаризму».

«У якийсь момент ми вже не будемо відрізнятися від Росії, де все залежить від настрою однієї людини», – додав мер.

Кличко каже, що за півтора року повномасштабного вторгнення у нього не було жодної зустрічі чи телефонної розмови з президентом. Він вважає, що єдина незалежна інституція, що залишилась в країні – це місцеве самоврядування, і на нього «чиниться величезний тиск».

«У перші місяці війни країна була без керівництва, це був відверто хаос. І мери взяли на себе ключову роль як лідери громадської думки, захищаючи міста та допомагаючи військовим», – каже Кличко. 

На його думку, ОП бачить в очільниках міст «атавізм» (пережиток минулого – ред.) та перешкоду централізації влади у країні. Коли у Кличка запитали, чи знаходиться демократія під серйозною загрозою, від на чверть хвилини задумався, а тоді відповів, що так, проте, на його думку, перетворити Україну на авторитарну державу майже неможливо, бо українці надто волелюбні.

Найбільше мер хотів би займатися благоустроєм, розповідають Der Spiegel. На підлозі кабінету Кличка лежать макети фонтанних фігур, а на стіні – проєкт пішохідного мосту для парку на Дніпрі. Сам мер каже, що війна забрала його найбільше задоволення – модернізувати місто та привести його до європейських стандартів.

Порівнюючи у своєму матеріалі життя у Нью-Йорку на Донеччині, Словʼянську, Харкові та Києві, Der Spiegel описали столицю як місто, де війна відходить на другий план.

Нагадаємо, нещодавно після 30 років будівництва Кличко відкрив рух Подільсько-Воскресенським мостом – поки ним дозволено рух лише спец- та громадському транспорту.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button