Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Девелоперська компанія PRAUD показала, як може виглядати оновлена площа князя Святослава поблизу центру Львова, повідомляє ZAXID.NET. Якщо забудовнику нададуть всі необхідні дозволи, тут збудують житло з комерційними приміщеннями та дворівневим підземним паркінгом.

Навесні архітектурно-містобудівна рада Львова вже підтримала запропоновані PRAUD зміни до ДПТ, а тепер його має затвердити сесія міськради. Згідно з проєктом, на площі зведуть офісно-житловий комплекс з невеликим апарт-готелем – середня висота будівель складатиме 18 метрів. На першому поверсі розташують комерційні приміщення: заклади харчування, салони краси, офіси, велику стоматологічну клініку. Поруч із будівлею також облаштують громадський простір, де будуть лавки, літні майданчики та дерева.

Підземна частина будівлі матиме дворівневий паркінг, де -2 рівень з окремим вʼїздом та виїздом буде в управлінні міста. Майбутній підземний паркінг також слугуватиме й укриттям для близько 3 000 людей. Директор PRAUD Марко Ткач каже, що компанії вистачило б й одного рівня, але навколо – «катастрофа з парковкою».

Історія площі князя Святослава

У минулому столітті ця площа називалась площею Юзефа Бема – сто років тому тут були хаотично зведені навколо будинки та промислові приміщення. Район почав активно розвиватись після будівництва головного залізничного вокзалу.

З 1944 року тут розташовувалась одноповерхова будівля міських лазень, що проіснувала до початку 1970-х років. У 1950-1970-х рр. тут розміщувався автобусний парк, а на самій площі – центральний львівський автовокзал, що діяв до кінця 1970-х років. Тривалий час територія перебувала у занедбаному стані, а у 2015-2017 роках на площі збудували 8-поверховий готель.

Нагадаємо, у Львові після 8 років реконструкції відкрився Jam Factory Art Center.


Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button