Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/ecoparkosokorky

Сьомого грудня на засіданні Київради розглядатимуть питання будівництва дороги, яка продовжуватиме проспект Петра Григоренка через зелену зону на Осокорках, повідомляє журналістка Ірина Федорів.

Це територія, де місцеві мешканці хочуть створити екопарк, а девелоперська компанія «Столиця груп» — збудувати житлові комплекси.

Активісти вважають, що спорудження дороги — це прихована підтримка забудови зеленої зони. Раніше банк «Аркада» планував збудувати на ділянці ЖК «Патріотика на озерах», потім збанкрутував і за забудову взялася «Столиця груп».

Експерт з питань містобудування Георгій Могильний зауважує, що трохи далі за вже розпочатим будівництвом є ще 33 гектарів у постійному користуванні під забудову в «Житлоінвестбуд-УКБ». На його думку, «Столиця Груп» може забудовувати свою ділянку і без дороги, а от «Житлоінвестбуд-УКБ» — ні, бо під’їздів до неї немає.

«Саме доля цієї ділянки і є найкращим маркером для оцінки реальної позиції Віталія Кличка щодо Екопарку. КП — це не приватна компанія, у якої просто так землю не відбереш і потрібні роки судів», — зауважує Могильний.

Продовження проспекту Григоренка було включено в Програму розвитку транспортної інфраструктури Києва на 2024-2025 роки.

«На транспортній комісії я запропонував виключити цей об’єкт із програми, але ця правка не набрала потрібну кількість голосів… Як гадаєте, для чого восьмиполосна дорога яка проходить через Екопарк Осокорки і впирається в нікуди?», — зауважує депутат Олександр Тимченко.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button