Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Anna Hunko / Unsplash

У столиці Угорщини планують нову забудову, яка за розмахом нагадуватиме Дубай. Інвестори з Об’єднаних Арабських Еміратів, зокрема Мохамед Алаббар, збираються вкласти в це 5 мільярдів євро, а угорський уряд витратить ще 0,8 мільярда на інфраструктурні проєкти, повідомляє Telex.

Йдеться про забудову в районі вантажної залізничної станції Ракошрендешо. Район планують перетворити на «міні-Дубай» — з офісними хмарочосами та елітними апартаментами. Зокрема, компанія Алаббара Emaar Properties, яка побудувала Бурдж-Халіфу, може звести на місці залізничного вокзалу в Пешті хмарочос заввишки 220-240 метрів.

Ракошрендешо на Google Maps

Еміратські інвестори викуплять частину ділянки, якою зараз володіє угорська залізниця. Це приблизно 70 гектарів. Згідно з попередньою угодою, інвестори також розраховують будувати над коліями, але рішення про те, чи дозволити це, ще не прийнято.

Фото: 12akd, CC BY-SA 4.0

Уряд, своєю чергою, займатиметься інфрастурними проєктами, які було заплановано ще раніше в цьому районі: будівництво шляхопроводу з трамвайною лінією, велосипедного та пішохідного маршрутів, продовження лінії метро.

Будівництво, згідно з попередніми планами, почнеться у 2024 році та триватиме орієнтовно до 2032-го. 

У Пешті наразі заборонено будівництво хмарочосів, але зведення 143-метрового MOL Campus у Буді — це зараз найвищий хмарочос в Угорщині взагалі — може відкрити шлях до подальшого висотного будівництва, зауважує BloombergCityLab.

MOL Campus. Фото: geberit-global.com

Муніципалітет Будапешта вже розкритикував плани забудови, наголошуючи, що новий квартал спотворить панораму на тлі старого міста.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button