Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Міст біля метро «Берестейська» відремонтують за 53 млн грн – це стало відомо з оголошення в електронній системі Prozorro, повідомляє КиївВлада.

27 листопада КП «Київавтошляхміст» уклало договір з ТОВ «Компанія “Командор”» на виконання протиаварійних заходів на трамвайному шляхопроводі біля метро «Берестейська». У договорі зазначено, що роботи замовили «у зв’язку з ознаками загрозливого руйнування та консервації технічного стану шляхопроводу».

За умовами договору, до кінця грудня 2024 року підрядник повинен буде організувати дорожній рух на період виконання робіт, відремонтувати деформаційні шви, поверхні бетонних опор, прогонових будов та мостового полотна, а також улаштувати водовідведення та гідроізоляцію і відновити благоустрій. 

Окрім «Компанії “Командор”», у тендері не взяв участі жоден учасник. Видання «КиївВлада» повʼязує компанію зі скандальним забудовником та колишнім очільником «Укрбуду» Максимом Микитасем. Серед засновників компанії-підряника є «Будкомплект Сервіс», яка належить Олександру Єфімчуку – у 2018 він був одним із засновників «Спецбуд-плюс». Остання була афілійована з державною корпорацією «Укрбуд», яку колись очолював Микитась.

Минулого року поліція відкрила кримінальне провадження проти «Компанії “Командор”», яка проводила роботи з відновлення пошкоджених росіянами житлових будинків. Правоохоронці встановили, що до актів виконаних робіт були внесені недостовірні відомості, а бюджетні кошти, що «залишились», були привласнені.

Нагадаємо, у Києві на Подолі відреставрують Покровську церкву за майже 123 мільйони.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button