Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23515 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Перекриття шести станцій синьої гілки метро вже спричинило затори на проспекті Глушкова, розповідають у ГО «Пасажири Києва». У КМДА пообіцяли, що організують відокремлену смугу для руху громадського транспорту.

Шлях з «Теремків» до «Либідської»

Через перекриття станцій метро «Теремки», «Іподром», «Виставковий центр», «Васильківська», «Голосіївська» та «Деміївська» на проспекті Глушкова, що пролягає вздовж станцій, вже утворились затори. Кияни скаржаться, що шлях від «Теремків» до «Либідської» у час пік тепер займає до 30 хвилин.

Затори сьогодні вранці. Фото: «Пасажири Києва»
Транспорт під час повітряної тривоги. Фото: «Пасажири Києва»

Зупинка громадського транспорту під час повітряної тривоги також ускладнює ситуацію: хоч інтервал автобусів та тролейбусів тепер складає лише 1 хв, під час повітряної тривоги вони повністю зупиняються. Тоді серед громадського транспорту залишаються лише маршрутки, які беруть на себе весь пасажиропотік. «Пасажири Києва» розповідають, що під час тривоги маршрутки переповнені, а на зупинках утворюються черги.

Фото: «Пасажири Києва»

Попри прохання киян скасувати зупинку транспорту під час тривог, на брифінгу девʼятого грудня директор Дептрансу Руслан Кандибор заявив, що заборона руху продовжить діяти.

Черги на вході в метро

Фото: «Пасажири Києва»

Сьогодні вранці на вході в метро «Либідська» утворились черги – кияни кажуть, що від входу на станцію до потрапляння на платформу витрачають до 15 хвилин.

Ситуацію з чергами також ускладнюють нові турнікети: на відміну від старих, які за замовчуванням були відкритими, нові турнікети потрібно «прокручувати» під час проходження, що гальмує пасажиропотік. «Пасажири Києва» назвали їх «вузьким місцем».

Окрема смуга для громадського транспорту

У КМДА пообіцяли сьогодні, 11 грудня, запровадити відокремлену смугу руху для громадського транспорту на вул. Васильківській та Либідській площі. «Пасажири Києва» кажуть, що це рішення, разом з іншими, дозволить підвищити провізну здатність наземного транспорту приблизно у півтора раза.

Пасажири кажуть, що сьогодні вранці окрема смуга ще не була виділена, а на краях вулиці Васильківської припарковано багато автомобілів.

Нагадаємо, 90-хвилинний квиток у Києві не можуть впровадити через зупинку транспорту під час тривог.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button