Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/AmiDPerov

Компанія «Сенс.Буд», яка веде будівництво безпосередньо під стінами будинку Марії Станіславської на вулиці Володимирській 93 зобов’язалася зберегти пам’ятку архітектури. Відповідний меморандум підписали в Департаменті охорони культурної спадщини КМДА.

Так, забудовник зобов’язався:

  • забезпечити обстеження стану пам’ятки;
  • профінансувати науково-проєктну документацію на проведення протиаварійних або невідкладних робіт;
  • забезпечити усі необхідні протиаварійні або невідкладні роботи на пам’ятці, передбачені цією документацією;
  • періодично проводити моніторинг стану пам’ятки та науково-технічний супровід.

За словами активіста Дмитра Перова, забудовник, зокрема, пообіцяв припинити рух техніки на сусідній ділянці в бік пам’ятки та підсилити фундамент.

Об’єднання співвласників будинку — ОСББ «Володимирська, 93» — своєю чергою, зобов’язалися укласти охоронні договори з Департаментом, замовити науково-проєктну документацію на проведення протиаварійних або невідкладних робіт і на реставрацію пам’ятки.

Фото: facebook.com/docskmda

Генпідрядником будівництва вказано ТОВ «Інфрабуд», яким володіють Сергій і Олександр Глімбовські. Замовником будівництва ділянки на розі Володимирської та Саксаганського — є «Сенс.Буд». Бенефіціарка цієї компанії — Оксана Кушнір, дружина президента комунального Київміськбуду Ігоря Кушніра, громадянка Кіпру. Її син Ілля є чинним депутатом Київради від партії УДАР. 

На ділянці будують дев’ятиповерховий офісний центр. Будинок Станіславської 1893 року руйнується через ці роботи, що проводяться впритул до пам’ятки. Забудовни пропонував жителям викупити їхні помешкання, знести будинок та збільшити площу забудови.

У травні 2023-го Міністерство культури надало будинку статус памʼятки архітектури.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button