Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23518 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: kurazh.kyiv/Instagram

16 та 17 грудня у Києві відбудеться благодійний фестиваль «Кураж», який ближче познайомить своїх гостей з Різдвом. Під час заходу можна буде придбати подарунки, відвідати тематичні лекторії, а також послухати колядки від автентичних гуртів зі всієї України.

Мета цього «Куражу» – передати відвідувачам знання про традиційне українське святкування Різдва. Під час заходу відбудеться безліч активностей та лекторіїв, де гостям розкажуть, що вдягнути, як накрити на стіл, прикрасити дім та заколядувати. 

Фото: kurazh.kyiv/Instagram

На фестивалі буде програма майстер-класів для дорослих та дітей, де всі охочі зможуть виготовити вінки, ляльку-мотанку, різдвяну зірку, ангелика та розписати новорічну кульку. На дітей в окремій зоні буде чекати Святий Миколай, а підлітки зможуть навчитись керувати FVP дронами. Для дорослих гостей створили розважальну програму «Бед Санта», де виступатимуть музичні виконавці, стендап-коміки та інші відомі особистості.

Фото: kurazh.kyiv/Instagram

В суботу та неділю на локації для відвідувачів колядуватимуть 70 колядників з гуртів із різних куточків України. Суботня музична програма завершиться великим Різдвяним концертом, на якому виступлять автентичні гурти села Крячківка «Древо», села Солониця «Яворина», а також гурт бабусь з села Козацьке та багато інших.

Гості фестивалю зможуть відвідати Різдвяний ярмарок, де буде представлений великий вибір подарунків, а також роботи понад 30 майстрів музею Івана Гончара. На локаціях заходу можна буде зробити тату, отримати власний портрет за донат, а також взяти участь у розіграшах та благодійних активностях.

«Кураж» також має на меті допомогти музею Гончара – кошти з кожної проданої Куражної Торби, брендованої сумки фестивалю, буде передано на оцифрування музейних фондів та архівів музею, які налічують понад 30 000 експонатів.

Благодійний фонд «Має значення» також планує відвідати «Кураж»: на їх стійці можна буде побачити відреставровану вивіску «Молоко», зробити знімок у спеціальній фотозоні, а також поспілкуватись із членами команди.

Нагадаємо, на ВДНГ підготували 20 різдвяних локацій, серед яких ковзанка, музей крижаних скульптур та музей світла.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button