Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23568 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: «Має значення»/Telegram

Благодійний фонд «Має значення» завершив реставрацію вивіски «Молоко», яку розпочали минулого місяця. Тепер її передадуть до кафе Milk Bar, який розмістить її у середині закладу над входом до виробничого цеху.

Кожна літера пройшла обстеження та поетапне відновлення, щоб прослужити якнайдовше, розповідають у фонді. Перед тим, як вивіска опиниться на фасаді закладу, вона візьме участь у благодійному фестивалі «Кураж базар», що відбудеться 16-17 грудня у Києві. Таким чином фонд хоче популяризувати спадщину української архітектури.

https://www.facebook.com/reel/1489045201942844

Раніше ця вивіска знаходилась на проспекті Науки, 43. Реставратори відмили її від бруду, зняли шар старої фарби, укріпили та залатали всі пошкоджені деталі, зміцнили вивіску спеціальним покриттям та покрили фарбою. Вартість відновлення склала 55 тис. грн: 50% покрив Milk Bar, а іншу частину зібрали за допомогою донатів.

«Молоко» стала третьою вивіскою, яку відновили у «Має значення». Раніше фонд відреставрував вивіски «Квіти» та «Кольорове фото» на Подолі.

Нагадаємо, Фонд «Має значення» планує реставрувати ще одну стару вивіску на Подолі. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button