Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23571 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/tdanylenko

12-річного Богдана та його 11-річну сестру Сашу не пустили до укриття школи №40 у Святошинському районі Києва , бо вони були з собачкою, повідомила журналістка Тетяна Даниленко.

Це трапилося під час повітряної тривоги вдень у четвер, 14 грудня. У цей день у Києві пролунало п’ять повітряних тривог загальною тривалістю майже п’ять годин. Росіяни випустили кілька аеробалістичних ракет «Кинджал», зокрема і в напрямку столиці.

Діти відмовилися лишатися Айку — невеликого песика породи мальтіпу — на вулиці, й охоронець не дозволив їм зайти всередину.

«Поки Саша і Богдан бігли шукати інше сховище, у них над головами збили ракету», — стверджує журналістка.

За її словами, дівчинка сильно перелякалася та подзвонила матері в істериці. Та приїхала до школи. Директорка закладу заявила, що дітей не могли пустити до укриття, бо в інших могла бути алергія на собак.

Минулого року батько дітей Юрій Овчинніков загинув у Запорізькій області, воюючи добровольцем у складі «Азову». 

У поліції Києва заявили, що своїми діями охоронець залишив дітей в небезпеці під час можливого обстрілу. Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 135.

На подію також відреагували у Київській військовій адміністрації, наголосивши, що всі укриття мають бути відчинені під час тривоги і доступні для усіх мешканців без винятку.

«Важливо не лише знайти винних, але й з’ясувати головне — чому виник такий прецедент?! Чим керувалась дана посадова особа!? — заявив голова КМВА Сергій Попко. — Звертаюсь до кожного керівника, хто відповідальний за [укриття], — проведіть внутрішню перевірку і роз’яснювальну роботу з персоналом».

Нагадаємо, першого червня цього року під час масованого ракетного обстрілу Києва загинули дві жінки та дитина, стукаючи в зачинене укриття.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button