Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23494 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: КО «Київзеленбуд»/Facebook

Дванадцятирічний дуб, висаджений киянами 13 грудня в памʼять про військового та активіста Романа Ратушного, незаконно зрізали. У ніч з 14 на 15 грудня на вулиці Січових Стрільців, 49 невідомі знищили дерево, залишивши лише невелику частину стовбура, повідомляє КО «Київзеленбуд».

Співзасновниця організації «Зберегти “Квіти України”» Уляна Джурляк розповідає, що, дізнавшись про знищення дерева, активісти викликали поліцію та звернулись до КП УЗН Шевченківського району, яке раніше допомогло висадити та поставити це дерево на баланс. Завдяки сусідам вдалось дізнатись, що дерево зрубали о третій ночі – невідомий викинув залишки рослини в будівлю «Квіти України» та втік.

Фото: Уляна Джурляк/Facebook

Згодом біля дерева планували встановили памʼятну табличку, проте не встигли. Уляна Джурляк каже, що це вже не перше дерево на честь Романа – ще одне росте в Протасовому Яру, який активіст захищав все своє життя. Роман також допомагав громадам, об’єднаним довкола садиби Барбана, Екопарку «Осокорки», Вирлиці, скверу Нарбута, павільйону №19 на ВДНГ – у цих місцях друзі військового також планують садити дерева.

У «Київзеленбуді» нагадали, що кожне неправомірне видалення дерев карається законом, і закликали киян та гостей столиці з повагою ставитись до наших Героїв.

Нагадаємо, Володимир Ветроградський, який висадив це дерево, також врятував 260-річний дуб в Боярці, де зробив житло для кажанів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button