Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В Ірпені можуть збудувати сквер із графіті Бенксі, повідомив колишній мер міста Володимир Карплюк.

Він презентував екскіз, замовлений його будівельною компанією «Товариство Відважних» в архітектурного бюро Vovk+Partners Architects.

«Бенксі-парк» пропонують облаштувати на вулиці Северинівській, де було знесено чотири житлові багатоповерхівки, зруйновані російськими обстрілами.

Проєкт передбачає інсталяцію у вигляді скляного контейнера з графіті Бенксі — тим самим, яке художник намалював на стіні зруйнованого обстрілами й наразі знесеного будинку №158 на тій же вулиці. Там само під склом розмістять «речі часів деокупації Ірпеня». В інших частинах скверу планують встановити стіни з графіті.

Цей проєкт перебуває на стадії ескізу. За словами Карплюка, його фірма розробила 20 проєктів будівництва різних об’єктів в Ірпені та передала міській раді.

Жителі зруйнованих будинків на Северинівській пишуть під постом Карплюка, що хочуть відбудови житла замість скверу. Так, жителька знищеного будинку №136 пише, що сквер планують облаштувати на цьому місці. У проєкті, однак, не вказано точне місце розташування.

Демонтаж будинку на вулиці Северинівській 136 у грудні 2022 року. Фото: sviydim.media

Напередодні міський голова Ірпеня Олександр Маркушин показав проєкт відбудови трьох багатоповерхівок на вулиці Северинівській, 158, 160 та 162. При цьому будинок №162, який за старими нормами будувався з більшою висотністю, ніж дозволяють нові норми, вирішили змістити та розвернути, а також облаштувати підземний паркінг, щоб заощадити місце. До будинку №158 додадуть десятий поверх.

Карплюк обіймав посаду мера Ірпеня у 2015-2018 роках. Політик задекларував 67 квартир. Йому закидали забудову міста та зв’язок будівельних фірм із його партією «Нові обличчя». Карплюк є фігурантом кількох кримінальних справ.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button