Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23525 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Чоловік заштовхує пасажирку в салон маршрутки, 2018 рік. Фото: facebook.com/khrystyna.morozova

На трьох київських приміських маршрутках запустили можливість безготівкової оплати за проїзд, повідомляє ПриватБанк.

У банку розповідають, що разом із Visa пропонують маршрутникам приймати безконтактні платежі за допомогою застосунку «Термінал» на смартфоні.

З цим застосунком вже працюють водії маршрутів:

  • №368 метро «Контрактова» – Боярка, 20 автобусів,
  • №820 метро «Контрактова» – Вишневе, 18 автобусів,
  • №805 метро «Вокзальна» – Вишневе, 10 автобусів.

Мобільним застосунком можуть користуватися й усі перевізники, а також інші підприємці — працівники салонів краси, крамниць, кав’ярень, СТО, кур’єрської доставки та вуличної торгівлі.

Застосунок «Термінал» розроблено на базі технології Visa Tap to Phone. Для Android цей застосунок запустили два роки тому, а для iPhone — у жовтні цього року. Повідомляють, що з початку року було проведено 6,5 мільйона транзакцій.

Програма дає можливість підприємцям фіксувати грошові операції, створювати та фіскалізувати чеки, передавати інформацію до податкової.

Київські приватні перевізники опиралися встановленню валідаторів, зокрема, пояснюючи тим, що це дорого. У КОВА відтермінували впровадження безготівкової оплати в маршрутках на дев’ять місяців після закінчення воєнного стану. 

У травні в одній з маршруток встановили валідатори, але вони пропрацювали два місяці.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button