Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23614 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Націонал-Урбанізм/Telegram

У ГО «Пасажири Києва» розповіли, що сьогодні відбудеться відкриття Дегтярівського шляхопроводу, який закрили на реконструкцію у червні цього року. В організації оцінили якість робіт та помітили проблеми з безбарʼєрністю.

Автомобільна частина

Фото: Націонал-Урбанізм/Telegram

Загальну ширину шляхопроводу під час реконструкції збільшили з 28 до 40 метрів: це відбулось переважно завдяки розширенню автомобільної частини.

«Пасажири Києва» вважають, що розширення шляхопроводу, на яке виділили додаткові кошти, розраховане на майбутнє розширення самої вулиці Дегтярівської. В організації кажуть, що це наразі не має додаткової користі та навряд чи чи буде корисним у перспективі, адже збільшення пропускної здатності вулиці Дегтярівської обмежене іншими дорожніми вузлами.

Наразі покриття проїзної частини завершене майже повністю, за винятком одного з’їзду, але поки без фінішного шару.

Пішохідна частина

Під час реконструкції додаткові зручності для пішоходів не додали. Короткі шляхи для переходу з вулиці Довженка, яка проходить під шляхопроводом, на вулицю Дегтярівську з додатковими сходами біля самого мосту відсутні, як і було до реконструкції.

Пішохідні доріжки поки не мають покриття, а є сумішшю будівельного сміття та бруду, тобто, порівняно з авточастиною, не є пріоритетом, вважають «Пасажири».

Велосипедна частина

Розширення тротуарів дає можливість запровадити змішаний рух пішоходів та велосипедистів. Окремої велоінфраструктури на реконструйованій розв’язці не передбачено.

Громадський транспорт

Фото: Націонал-Урбанізм/Telegram

Трамвайні колії на шляхопроводі перебудували за сучасною технологією, що не є дешевою, але за якісного виконання досить довговічна, розповідають в організації.

З недоліків конструкції «Пасажири» виділили лише невикористання вібпропоглинальних накладок по боках рейок, що збільшує шум та з часом призведе до просідання і викривлення плит в місцях переїздів авто, як це вже ставалося на Борщагівці та лінії до метро Лісова.

Ще одна проблема – це трамвайні зупинки у рівень із землею. Спеціальні платформи не передбачили, як цього вимагають державні будівельні норми.

Тролейбусна контактна мережа на шляхопроводі поки не змонтована, але значних змін не планують. В організації зауважили, що розстановлення нових опор не розраховане на відновлення службового розвороту в південній частині.

Також не передбачено покращення транспортно-пересадкового вузла, адже зупинки трамваїв, автобусів та тролейбусів залишаються так само далеко одна від одної.

Нагадаємо, у вересні під час реконструкції шляхопроводу на Шулявці обвалилась конструкція.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button