У Бучі відкрили фабрику-кухню для шкіл під назвою «Готуїмо» (фото)
Працівники не мають переносити важкі речі — всі контейнери на коліщатках, тут немає великих каструль, які треба піднімати.
Працівники не мають переносити важкі речі — всі контейнери на коліщатках, тут немає великих каструль, які треба піднімати.
Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 11 років та 24 днів. За цей час ми опублікували 26881 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
Стати членом Товариства | Хто ми такі?
У Бучі відкрили фабрику-кухню, яка готуватиме їжу для 30 навколишніх шкіл і дитячих садочків, повідомляє міськрада.
Харчоблок, який назвали «Готуїмо», збудували за вісім місяців. Зараз тривають тренінги для персоналу та налагоджують технологічний процес. Шкільні обіди почнуть розвозити по закладах із січня-лютого. Щодня тут зможуть виготовляти до 10 тисяч порцій.
«Фабрика-кухня — це інструмент, який дає рівність. Діти чи то в Бучі, чи в Києві, чи в малесенькому селі отримують абсолютно однакову їжу», — розповідає Орест Степаняк, керівник проєктного офісу реформи шкільного харчування.
На фабриці передбачено окремі цехи для м’яса, риби, овочів, а також десертів і виробів з борошна. Кожен процес відокремлено від попереднього: готові страви та чистий посуд не контактують із сирим м’ясом і немитими овочами.
Працівники не мають тягати важкі речі — всі контейнери на коліщатках. Так само немає типових для радянських харчоблоків великих каструль, які треба піднімати.
Після приготування нагетси, запечені без фритюру, овочі на пару та інші страви відправляють у холодильник, де вони зберігаються за температури 3°С. Потім їх у термобоксах доставляють до шкіл і садочків.
«80 градусів — це безпека, бо всі бактерії вмерли, плюс три — це безпека, бо вони не розмножуються притакій температурі. Відповідно, це ідеально безпечне середовище», — запевняє Степаняк.
Проєкт реалізували за фінансування американського бізнесмена Говарда Баффета. Другу таку фабрику-кухню побудують у Лозовій на Харківщині. Вона годуватиме щодня приблизно 14 тисяч учнів та дошкільнят у п’яти громадах.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті