Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Vladyslav Lytvyshchenko / Unsplash

Водії автомобілів Ram, Tesla, Subaru та BMW найчастіше фігуруть серед порушників правил дорожнього руху. Таких висновків дійшли аналітики кредитної платформи LendingTree, проаналізувавши дані з систем страхування.

Чому одні моделі автомобілів потрапляють в аварії частіше за інші? Одним із чинників може бути те, що водії, схильні до ризикованої поведінки на дорозі, схильні також обирати певні марки, припускають автори дослідження.

«Більшість людей, які водять мінівени, схоже, більше зацікавлені в тому, щоб безпечно возити своїх дітей містом, ніж у тому, щоб гасати на потужній машині», — міркує Роб Бхатт, експерт LendingTree зі страхування.

Яка методологія?

Автори дослідження проаналізували десятки мільйонів страхових випадків у системі QuoteWizard за останній рік, виокремивши чотири категорії: дорожні аварії, керування у нетверезому стані, перевищення швидкості та штрафи за дрібніші порушення. Виділили 30 марок автомобілів, водії яких здійснили найбільше порушень. Порахували кількість порушень на кожну тисячу водіїв тієї чи іншої марки.

Найбільші порушники

За загальною кількістю порушень, найгіршими визнано водіїв Ram — великих автомобілів, які є чимось середнім між легковиком і вантажівкою. Ці автівки розвивають велику швидкість і крутний момент, який дозволяє швидко стартувати й розганятися до 100 км/год лише за вісім секунд. У США за цією маркою нарахували 32,9 порушення на тисячу водіїв.

Зокрема, водії Ram найчастіше перевищують швидкість з-поміж водіїв інших марок — 4,4 таких порушення на тисячу водіїв.

Фото: Frans Ruiter / Unsplash

На другому місці — водії Tesla (31,1 порушення), які ведуть перед у категорії дорожніх аварій. На третьому місці — водії Subaru (30 порушень).

Натомість найменший рівень вчинення порушень зафіксовано за водіями Mercury (15,8) Pontiac (16,2) і Saturn (16,8).

Участь в аваріях

Найвищі показники участі в аваріях належать водіям Tesla (23,5). За ними слідує Ram (22,7) та Subaru (20,9).

Нетверезі водії

Якщо брати водіння в нетверезому стані, то тут на перше місце вийшли BMW (3,13). Далі йдуть водії Ram (1,72).

Натомість найтверезішими виявилися водії Mitsubishi, Volvo, Mercury та Kia — приблизно по 0,9 порушень у цій категорії на тисячу водіїв.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button