Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Vitalii Khodzinskyi / Unsplash

Програму пільгових іпотечних кредитів єОселя розширили — учасники зможуть купувати не тільки квартири, а й приватні житлові будинки та таунхауси, повідомляє Міністерство економіки.

Програма єОселя почала свою роботу в жовтні минулого року. За цей час кредити взяли майже шість тисяч родин.

Відтепер, позичальники зможуть купувати приватні будинки або таунхауси після введення їх в експлуатацію, але не старіші за три роки. Виключення становлять дачні й садові будинки, а також будинки, збудовані на ділянках, що не відносяться до земель житлової та громадської забудови.

Також збільшено граничну норму надання кредиту у разі купівлі будинків. Нормативна площа житлового будинку для однієї особи становитиме до 62,5 квадратних метра та додатково 21 метр на кожного наступного члена сім’ї. Наприклад, родина з трьох людей зможе отримати кредит на купівлю будинку площею до 104,5 квадратних метра.

Зменшено граничну вартість житла для таких міст, як Київ, Дніпро, Львів, Одеса та Харків: коефіцієнт відношення до опосередкованої вартості будівництва одного квадратного метру змінено з 2,5 до 2. Водночас для населених пунктів з населенням менш як 100 тисяч коефіцієнт збільшено з 1 до 1,7.

Скористатись програмою можуть як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають у власності житла або хочуть покращити його умови. Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, вчителів, медиків та науковців пільгова ставка складає 3% річних. Для інших категорій — учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян — ставка іпотеки становить 7%. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button