Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23484 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Gunnar Ridderström / Unsplash

Українські біженці зможуть працювати водіями автобусів у Норвегії — для цього змінюють законодавство, повідомляє УНН з посиланням на місцевий сайт E24.

У Норвегії є нестача водіїв автобусів. При цьому серед приблизно 70 тисяч українських біженців кількасот мають досвід такої роботи. Однак, щоб отримати цю роботу, треба прожити у країні не менше чотирьох років та знати норвезьку мову. Громадяни Євросоюзу мають право влаштуватися водієм автобуса відразу.

Зараз міністерство праці подало пропозицію тимчасово скасувати вимогу чотирирічного проживання для українців, які працювали водіями автобусів в Україні. Законопроєкт планують презентувати після консультацій 31 січня.

У Норвегії водій автобуса отримує приблизно 3690 євро на місяць, за даними сайту Visit Ukraine.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button