Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

«Київ Цифровий» представив проєкт із віртуалізації культурної спадщини Києва – відтепер всі охочі зможуть переглянути експонати шести музеїв Києва, а також «відвідати» інші визначні місця.

3D-модель експоната Київської картинної галереї.
3D-модель експоната музею ім. Івана Гончара.

Для більшого занурення проєкт доповнили AR та 3D об’єктами, а також VR-турами. Серед музеїв міста у «Києві Цифровому» вже оцифрували такі:

  • Національний музей «Київська картинна галерея» 
  • Національний музей українського народного декоративного мистецтва 
  • НЦНК «Музей Івана Гончара»
  • Національний музей мистецтв ім. Богдана та Варвари Ханенків
  • Історико-меморіальний музей Михайла Грушевського  
  • Музей видатних діячів української культури 
Кабінет Михайла Грушевського.
Музей видатних діячів української культури.

У Київській картинній галереї, музеях народного декоративного мистецтва, Івана Гончара та Ханенків можна оглянути експонати, кожен з яких має опис та 3D-модель. А кабінетом Михайла Грушевського та музеєм видатних діячів української культури автори проєкту влаштували цілий VR-тур, під час якого можна оглянути приміщення та послухати аудіогід.

Києво-Печерська лавра.

Також усі охочі можуть віртуально прогулятись Києво-Печерською лаврою і детально роздивитись інтерʼєри Успенського собору, Храму Антонія та Феодосія та Трапезної палати. Під час онлайн-екскурсії можна піднятись на Велику лаврську дзвіницю та оглянути місто з висоти пташиного польоту.

Для перегляду доступна Труханівська стежка, прогулянку якою можна розпочати біля Пішохідного або Північного мосту. У «Києві Цифровому» можна роздивитись пірс на березі Матвіївської затоки, гойдалки на її березі, Бабине озеро, а також оновлену вхідну групу з боку Пішохідного мосту.

У межах проєкту також представили тур локаціями пам’яті Чорнобильської трагедії, під час якого можна відвідати музей Чорнобиля, меморіальний комплекс «Героям Чорнобиля», головне управління ДСНС в області та роздивитись мозаїчне панно на фасаді будівлі Інституту ядерних досліджень.

Усі матеріали проєкту доступні для читання та прослуховування як українською, так і англійською мовами.

Нагадаємо, відтепер у застосунку «Київ Цифровий» попереджатимуть про відключення світла.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button