Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Студія мозаїки «Цілісно»

25 грудня біля фунікулера на Поштовій площі в Києві встановили мозаїчне панно, присвячене проєкту збору коштів на зв’язок для протиповітряної оборони.

Над мозаїкою майже місяць працювали 25 майстринь та майстрів студії «Цілісно». На ній зображено збірний образ України з пам’ятками Києва, Харкова, Львова, Ялти. Зверху — руки, що тримають небо, захищаючи від ворожих атак.

Елементи мозаїки виготовили зі старої плитки, дзеркал, пляшок. Панно важить близько 120 кілограмів, його висота — 2,5 метра.

Збір коштів для ППО

Проєкт «Запакуй небо — прокачай ППО» проводили фонд «Повернись живим» і Нова пошта. Сьогодні оголошено про закриття збору — вдалося зібрати понад 330 мільйонів гривень.

Понад 183 мільйонів передала Нова пошта: протягом семи місяців перераховували по 10 гривень із посилок у поштоматах. Понад 118 мільйонів перерахували українці прямо на рахунок, і ще 26,6 мільйона задонатив український бізнес. Також гроші надходили з продажу мерчу та відправки посилок у лімітованому пакуванні.

«Тепер від моменту виявлення ворожої цілі у повітрі до видачі команди на її знищення — проходитимуть секунди, а не хвилини», — заявляють у фонді «Повернись живим».

Повітряне командування «Центр» підсилять:⁣

  • рухомими командними пунктами на базі прохідних вантажівок, які дають можливість командувати військами під час руху і мають універсальні місця роботи й відпочинку;⁣
  • готовими до розгортання будь-де і будь-коли носимими комплектами зв’язку та управління;⁣
  • комплексними апаратними зв’язку, які мають комфортні робочі місця для військових, укомплектовані необхідним телекомунікаційним обладнанням і будуть супроводжувати протиповітряні ракетні комплекси.⁣
  • рюкзаками МВГ, мобільних вогневих груп, — легкими і водночас функціональними «девайсами», що містять усі необхідні види захищеного зв’язку.⁣

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button