Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: КП «Київпастранс»/Facebook

На початку жовтня зʼявилась петиція з проханням встановити валідатори в маршрутках – 26 грудня міський голова Віталій Кличко її відхилив. Як це пояснили?

У відповіді йдеться про те, що у 2018 році у громадському транспорті Києва незалежно від форми власності запровадили автоматизовану систему обліку оплати (АСОП). Проте приватні перевізники досі не підключені до цієї системи – наразі КМДА веде з ними перемовини.

Кличко наголосив, що встановлення валідаторів в маршрутках можливе лише за умови їх приєднання до АСОП – для цього їм потрібно укласти договір з КП «Головний інформаційно-обчислювальний центр». Однією з умов укладання договору є відповідність обладнання маршруток вимогам приєднання до системи безготівкової оплати.

Жодних термінів та чіткої інформації щодо того, коли валідатори встановлять у маршрутках, у відповіді надано не було.

Порушення регламенту під час розгляду петиції

27 грудня на сайті електронних петицій Київради зʼявилось нове звернення – з проханням перевірити ймовірні порушення регламенту під час розгляду петиції щодо встановлення валідаторів у маршрутках.

13 грудня сплив граничний строк розгляду петиції профільними комісіями Київради, проте автор запиту Павло Постоєнко стверджує, що її, ймовірно, не розглядали зовсім. Відповідно до Положення про розгляд петицій, якщо протягом восьми днів комісія не надала рекомендації щодо підтримання або відхилення петиції, вона повинна вважатись такою, що підтримана комісією за принципом мовчазної згоди.

Після застосування цього принципу на засіданнях комісії зобов’язані проводити періодичні звітування виконання петиції, каже Постоєнко. Він вважає, що петицію щодо встановлення валідаторів відхилили з порушенням Регламенту, та просить встановити факт порушення і надати петиції статус «Підтримано».

Нагадаємо, у Миколаєві запустили безпересадковий квиток на 60 хвилин.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button