Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: скріншот з відео maxtram/YouTube

Із першого січня 2024 року в трамваях Конотопа, що на Сумщині, повертають оплату за проїзд.

Через перенаправлення військових ПДФО з місцевих бюджетів до державного, Конотоп входить у наступний рік з великим бюджетним дефіцитом, розповідає транспортний експерт Максим Цвеліх. Окрім скорочень у штаті комунальників та закупівель, зміни торкнулись і оплати за проїзд.

З першого січня проїзд у трамваї коштуватиме 10 гривень, у автобусі – 15 гривень. Першого березня вартість проїзду у трамваї підвищать до 15 гривень, а вартість поїздки в автобусі складатиме 20 гривень. Для дітей вартість проїзду в усіх видах транспорту однакова – пʼять гривень.

Відтепер проїзд в Конотопі стане одним з найдорожчих в Україні – нарівні з львівським, де нещодавно підвищили тарифи. Проте, порівняно зі Львовом, купівельна спроможність конотопців значно нижча.

Максим вважає, що досягнення 2023 року із надходженням трамваїв та автобусів з Європи можуть зруйнуватись, бо користуватись новими трамваями буде нікому, окрім пільговиків. Таким чином транспортне підприємство може себе затягти у борги, підсумовує він.

Як довго проїзд був безкоштовним?

На початку 2023 року міськрада Конотопа ухвалила рішення про запровадження безкоштовного проїзду в електричному громадському транспорті міста. Міський Голова Артем Семехін тоді розповів, що прийняття такого рішення ніяким чином не призведе до фінансових втрат, а навпаки сприятиме певній економії. Тоді кондуктори, що працювали у трамваях, перейшли на автобусні маршрути.

Нагадаємо, Конотоп отримав десятки трамваїв із Польщі та Чехії – з них на маршрути виїхали лише пʼять.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button