Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото ілюстративне.

У місті Яготин Бориспільського району виявили найбільше сміттєзвалище у Київській області, повідомили у Державній екологічній інспекції (ДЕІ) Столичного округу.

Несанкціоноване звалище має площу 11,3 гектара та середню висоту понад два метри. Це «неестетичне та жахливе» місце екоінспектори виявили та зафіксували у грудні цього року під час проведення перевірки. Сміттєзвалище розташоване на землях комунальної власності.

Протягом 2023 року інспектори ДЕІ здійснили близько 380 таких перевірок та виявили 55 несанкціонованих сміттєзвалищ на території Київської області, а також три – у Києві.

Сміттєзвалище у Таращанській громаді. Фото: Державна екологічна інспекція Столичного округу/Facebook

Нещодавно одне з таких звалищ ліквідували – екоінспектори виявили засмічення території площею 13,6 тисячі м2 та надіслали листи до територіальної громади з вимогою вжити заходів щодо ліквідації сміттєзвалища. На початку грудня Таращанська громада повідомила інспекцію про ліквідацію звалища.

Що робити з такими звалищами?

У випадку виявлення несанкціонованого сміттєзвалища слід повідомити органи місцевого самоврядування або місцеву держадміністрацію, розповідають у ECOBUSINESS. Також потрібно звернутись зі скаргою до ДЕІ з вимогою провести перевірку – тоді інспекція встановить факт забруднення та складе протокол про адміністративне правопорушення.

Щоб ініціювати позапланову перевірку ДЕІ, потрібно зробити наступне:

  • сфотографувати або зняти сміттєзвалище на відео
  • встановити точні координати звалища
  • повідомити про забруднення території ДЕІ, зателефонувавши на гарячу лінію, написавши на електронну адресу або подавши звернення через сайт «Дії»

Оскільки забруднення земель є кримінальним правопорушенням за статтею 239 Кримінального кодексу, про незаконне сміттєзвалище потрібно також повідомити поліцію.

Нагадаємо, у Нью-Йорку сміттєзвалище перетворили на парк.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button