Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Вранці 29 грудня Росія атакувала Україну шахедами та ракетами -–вибухи було чутно у багатьох областях України.

Україну атакували «Кинджали», балістика, С-300 та багато інших видів ракет, а також «шахеди». Також було застосовано близько 18 стратегічних бомбардувальників Ту-95. Речник Повітряних Сил Юрій Ігнат зазначив, що так багато цілей в усіх областях дуже давно не було.

Влучання у житлову та нежитлову інфраструктуру відбулись у багатьох областях, зокрема у Київській, Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій, Львівській, Сумській, Одеській та інших.

Київ

Фото: Ярослав Прищепа/Суспільне

Унаслідок атаки пошкоджено станцію метро «Лук’янівська» – спершу вхід до метро закрили, а потяги проїжджали станцію без зупинок, проте наразі вона відновила свою роботу.

У Подільському районі відбулось загоряння складу – з-під завалів вже звільнили кількох людей, проте, за попередньою інформацією, під завалами перебувають ще 10 осіб. Наразі там відбуваються пошуки потерпілих та працюють рятувальники.

У Святошинському районі зафіксовано загоряння незаселеного багатоповерхового будинку, а також трьох автомобілів – обидві пожежі ліквідовано.

У Шевченківському районі відбулось загоряння у недобудованому бізнес-центрі, пошкодження житлового будинку, загоряння на території гаражів (ліквідовано), пожежа на території складських приміщень та на території нежитлової забудови.

У Дарницькому районі відбулось пошкодження житлового багатоповерхового будинку та одного приватного будинку – без пожеж.

Наразі виявлено двох загиблих та 18 поранених: пораненим надають медичну допомогу, а інформацію постійно уточнюють та оновлюють.

Дніпро

Фото: Сергій Лисак/Telegram

У Дніпрі загорівся один з торговельних центрів міста, пошкоджений приватний будинок, шестиповерхова будівля та пологовий будинок. У пологовому вибиті вікна, там сталась пожежа, яку вже загасили, а одна із секцій зруйнована, повідомляє Суспільне. У медзакладі повідомили, що загиблих і поранених немає, а пацієнти та медперсонал встигли перейти в укриття.

Кількість загиблих у місті зросла до п’яти, а поранених – 20. Під завалами можуть перебувати люди, пошуково-рятувальна операція триває.

Харків

Фото: Харківська міська рада/Telegram

У місті було зафіксовано понад 22 «прильоти» – Харків обстрілювали ракетами С-300 та Х-22. Унаслідок атаки було пошкоджено лікарню, поліклініку, школу, житлові будинки, відділення «Нової пошти» та виробничі підприємства. Семеро людей постраждали, одна особа загинула – працівники ДСНС продовжують розбирати завали.

Унаслідок обстрілів також виникли проблеми з подачею електрики для громадського транспорту, проте наразі електропостачання відновлено, а транспорт курсує за розкладом.

Одеса

Фото: Суспільне Одеса

В Одесі унаслідок атаки пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури та житлова забудова. Є влучання у триповерховий будинок та 17-поверхівку, з якої ДСНС врятували 23 людини. Вибуховою хвилею пошкоджено РАЦСу у Приморському районі міста.

15 людей отримали поранення, серед них двоє дітей – 6 та 8 років – вони отримують необхідну медичну допомогу.

Львів

Фото: Андрій Садовий/Facebook

У Львові сталося влучання у житловий будинок, через що одна людина загинула, а вісім зазнали поранень. В одному з ліцеїв міста сталася пожежа – стіни вціліли, проте всередині вікна повилітали та двері «повилітали».

Фото: Андрій Садовий/Facebook

Загалом унаслідок атаки було пошкоджено три школи та дитячий садочок, а також десять будинків, повідомив Tvoemisto.tv керівник управління освіти Львівської міськради Андрій Закалюк.

Нагадаємо, унаслідок нічної атаки на Київ 19 грудня відбулись руйнування у двох районах.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button