Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Еталон

У Чернігові почали випробовувати новий тролейбус «Еталон» з автономним ходом, повідомляє Суспільне.

Акумулятори тролейбуса підзаряжаються під час руху. На зарядці має їхати без контактної мережі щонайменше 15 кілометрів.

«На випробуваннях без контактної мережі тролейбус пройшов 35 кілометрів. Норма міського пасажирського руху — не менше 15 кілометрів», — розповідає директор Чернігівського тролейбусного управління Руслан Ємець.

Фото: Суспільне Чернігів

Модель Еталон Т12220 виготовлено на Чернігівському автозаводі, що входить до корпорації «Еталон». Місто уклало угоду на постачання чотирьох таких тролейбусів до кінця липня 2024 року. Один тролейбус коштує 13,375 мільйьона гривень, а загальна вартість договору становить 53,5 мільйьона.

Тролейбус ще не готовий для виходу на маршрут — він потребує усунення недоліків та доопрацювання. На це, за прогнозами, знадобиться близько двох місяців.

Модифікацію Т12220 вперше презентували 2020 року, але до повноцінного виробництва справа дійшла лише зараз. За цей час додали автономний хід, оновили салон та зовнішній вигляд, зауважує Alltransua.

Фото: Суспільне Чернігів

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button