Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Будинок у 2020 році. Фото: Андрій Кравчук/PhotoBuildings

У Харкові проведуть капітальний ремонт пошкодженого будинку на Північній Салтівці – його вартість складе близько 230 мільйонів гривень.

27 грудня виконавчий комітет Харківської міськради затвердив відповідну проєктну документацію щодо відновлення у будівлі на вул. Наталії Ужвій, 60. Ця 16-поверхівка потрапила під російські обстріли однією з перших у місті – ще наприкінці лютого 2022 року. Вже другу зиму будинок стоїть без центрального опалення, – тепломережу неможливо під’єднати через значні пошкодження комунікацій.

Харківський активіст Павло Храмов вважає, що вартість відновлення занадто висока – дешевше придбати нові квартири. Це типовий здвоєний 16-поверховий панельний будинок – в кожному будинку по 64 квартири, тож всього тут 128 квартир. Отже, на відновлення кожної збираються витратити 1 789 844 грн (понад 46 тисяч доларів), каже Павло. Згідно з розрахунками, вартість відновлення одного квадратного метра складатиме приблизно $801/м².

Він закликає місцеву владу не витрачати на відновлення старих будівель такі кошти, а натомість збудувати нове житло для власників пошкоджених квартир.

Нагадаємо, у Харкові демонтують підʼїзд відомого будинку на вул. Ужвій у Північній Салтівці.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button