Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 26302 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Heidi Lerkendeldt

У місті Ханья на найбільшому грецькому острові Крит відкрилася пекарня з мінімалістичним дизайном інтер’єру та залишеним майже без змін фасадом, повідомляє Yatzer.

Назва Red Jane відсилає до прізвиська американської акторки Джейн Фонди — її прозвали Червоною Джейн, коли вона активно виступала проти війни у В’єтнамі.

Місцевий підприємець Нікос Цепетіс, який володіє готельним бізнесом, вирішив перетворити колишню ливарню в центрі Ханьї на крафтову пекарню, і попросив лондонського дизайнера Міхаеля Анасстасіадеса розробити все оформлення від інтер’єру до логотипу та пакування. Над асортиментом хлібу та випічки працював Еял Шварц, співвласник відомої в Лондоні пекарні E5 Bakehouse.

Пошарпаний, але атмосферний фасад будинку 1930 року майже й не змінювали, а «вивіска» виглядає як один із написів на стіні. З небагатьох змін — нові сталеві дверні та віконні рами винного кольору та мармурова лавка.

В інтер’єрі намагалися зберегти пам’ять про промислову історію приміщення. Цегляні стіни та стеля контрастують із мармуровим облицюванням: винно-червоним в зоні магазину та білим у виробничій зоні. Підлогу вкрили виконаною на замовлення керімічною плиткою — її дизайн розробив Анасстасіадес спільно з місцевим брендом Mutina.

Світильники розміщено на бронзових підвісах. Легкості додають скляні перегорожі, якими, зокрема, відмежовано цех від магазину — таким чином, відвідувачі бачать процес випікання хліба й тістечок. 

Щодо самої продукції, то хліб печуть з органічного борошна, змеленого на місцевому млині з зерна грецького походження. Тут також варять і продають готують каву з зерен, що постачаються з невеликих фермерських господарств Бразилії та Колумбії.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button