Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Херсонщина, Бериславський район. Наслідок обстрілів 21 липня 2023 року. Фото: Поліція Херсонської області/Facebook

Громадська організація «Подільська агенція регіонального розвитку» оголосила про початок проєкту «Майстрами змін», у межах якого активісти, урбаністи, економісти та інші фахівці зможуть пройти курс навчання для відновлення Півдня.

Серед усіх, хто подасть заявки на участь, відберуть 20 найбільш вмотивованих та досвідчених експертів.

Першим етапом проєкту стане навчання активістів, яке відбудеться в онлайн та офлайн форматах. З другого по четверте лютого у Львові відбудеться офлайн-сесія, де учасникам розкажуть про лідерство, менеджмент, місцевий економічний розвиток та стратегічне планування.

Згодом відбудуться вісім онлайн-тренінгів, де обговорюватимуть зокрема такі теми як управління проєктами, боротьба з корупцією, післявоєнна соціальна психологія та комунікація з місцевою громадою. 14-15 березня в Івано-Франківську відбудеться офлайн-сесія, яка буде присвячена ефективній комунікаційній стратегії, взаємодії з медіа та методикам креативного сторітелінгу.

Херсонщина. Знищена російськими обстрілами школа, 21 грудня 2023 року.  Фото: Поліція Херсонської області/Facebook

Другим етапом проєкту стане участь у робочих групах – їх буде чотири. Протягом березня-квітня 2024 року вони відвідуватимуть Херсонську, Запорізьку, Миколаївську області та спільно з представниками громад розроблятимуть проєкти їх розвитку.

Проєкт має на меті сформувати відповідальне ставлення та культивувати свідоме відновлення. Для організації відбудова – це не про ремонт вікон чи фарбування стін – це системні та фундаментальні зміни у громадах як фізичні, так і світоглядні, каже ініціатор проєкту Олег Левченко. Він бачить ключовим завданням проєкту допомогу громадам та формування спільноти, яка успішно розроблятиме та втілюватиме проєкти відновлення.

Основними критеріями відбору учасників є:

  • попередній досвід комунікації та роботи з громадами
  • учасники мають бути вихідцями з Запорізької, Миколаївської або Херсонської областей, або мати досвід роботи з громадами цих регіонів
  • наявність досвіду в урбаністиці, архітектурі, управлінні проєктами, роботі з економічними або антикорупційними проєктами

Для участі у програмі потрібно заповнити анкету до 20 січня 2024 року включно.

Нагадаємо, Balbek Bureau розробили онлайн-конструктор сільських хатин.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button