Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Щороку зоопарки Берліна, Штутгарта та інших німецьких міст дають тваринам нерозпродані новорічні ялинки.

Слонів, зубрів і оленів приваблює сильний запах хвої. Тварини граються деревцями, чешуть об них спини, точать зуби об стовбур і, власне, трохи їдять.

Така практика існує і багатьох зоопарках Європи та Америки, однак є одна умова: використовують лише непродані ялинки, які ніколи не були різдвяною прикрасою. Тому від громадян використані ялинки не приймають.

Київський зоопарк раніше скаржився, що містяни звалюють біля воріт посохлі ялинки, сподіваючись, що їх їстимуть тварини. Однак на таких деревах лишається вдосталь фрагментів дощику, конфеті, вати, хлопавок тощо. Крім того, задля прискорення росту і привабливого вигляду ялинки нерідко обробляють небезпечними речовинами.

У берлінському зоопарку також звертають увагу, що ялинки, що довгий час стояли у приміщенні, — вже не свіжі. Натомість ті дерева, що зберігалися на ярмарках просто неба в холоді, зазвичай у хорошому стані.

Сосна чи ялина може бути джерелом вітамінів для тварини, яка здатна пережовувати грубу їжу, наприклад, для кози. Якщо є впевненість у тому, що ялинка безпечна, не оброблялася пестицидами і не містить сліди прикрас, вона може слугувати підкормом раз на рік. Але якщо на дереві є небезпечні речовини, це може призвести до хвороб і навіть загибелі.

Використану новорічну ялинку можна здати в один із 44 пунктів прийому в Києві. Вони працюватимуть до 31 січня.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button