Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Unsplash

Верховна Рада отримала на розгляд законопроєкт №10380, який передбачає виключення людського фактора з процесу розмитнення автомобілів, повідомляє Міністерство цифрової трансформації. 

Якщо законопроєкт ухвалять, громадяни зможуть подавати електронну митну декларацію через застосунок «Дія», а бізнес — через портал «Дія». У Мінцифри планують створити базу даних, яку сформують на основі даних митниці. У ній буде митна вартість нових легкових автомобілів, які проходили митне оформлення в Україні з 2007 року, із деталями: марка, модель, рік випуску, тип і обʼєм двигуна.

Інфографіка: Міністерство цифрової трансформації України/Facebook

Весь процес розмитнення відбуватиметься онлайн, а «Дія» допоможе заповнювати митну декларацію, підтягнувши інформацію про автівку за VIN-кодом.

У червні 2023 року в Мінцифрі вперше повідомили про плани додати розмитнення авто в «Дію». У Міністерстві розповіли LIGA.net, що наразі лише через розмитнення автівок рівень корупції на митниці складає від 50 мільйонів доларів до 150 мільйонів доларів на рік. Цифровізація усуне людський фактор із процесу, а отже, унеможливить корупційні схеми та хабарі на митниці.

Нагадаємо, Мінцифри представили оновлений дизайн «Дії» та чотири нові онлайн-послуги.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button