Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: пресслужба КМДА

У Шевченківському районі Києва утеплили 40-річну радянську дев’ятиповерхівку за програмою термомодернізації, повідомляє КМДА.

У будинку утеплили фасад і покрівлю, замінили вікна та двері, зробили теплоізоляцію та капремонт даху й підвальних перекриттів. Всі ці роботи коштували 5,3 мільйона гривень. Відповідно, частка, яку сплатили мешканці, становить 1,6 мільйона.

Програма «70/30», яка діє у Києві з 2017 року, передбачає співфінансування: 70% вартості проєкту платить місто, 30% — жителі будинку.

До утеплення мешканці платили за опалення 38 гривень за квадратний метр, а після утеплення вартість знизилася до 24 гривень.

Далі планують встановити індивідуальний тепловий пункт із можливістю погодного регулювання. Це дозволить підвищити економію тепла ще на 20-30%.

Також за програмою співфінансування «Капремонти» в усіх під’їздах цього будинку замінили ліфти. 95% робіт профінансувало місто, 5% — мешканці.

Від 2017 року місто інвестувало в енергоефективні роботи, які обирали самі ж мешканці, понад 1,2 мільярда гривень. Загальна економія лише теплової енергії на сьогодні склала понад 400 мільйонів гривень.

«Люди повернули вкладені кошти за рахунок зниження вартості комунальних послуг. Також у результаті проведених заходів люди не лише підвищили комфорт у власному будинку, а й збільшили ринкову вартість квартир у середньому на 20%», — зауважують у КМДА.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button