Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Sabrina Hartley

Американець Вілл Сазерленд збудував на своєму подвірʼї будиночок на дереві та здає його в оренду на Airbnb. Він вже заробив достатньо, щоб звільнитись з роботи, розповідає Business Insider.

Вілл розповів, що ще до купівлі власного будинку, мріяв збудувати будиночок на дереві на своєму подвірʼї – проте тоді мрія здавалась нездійсненною. Згодом будиночок став реальністю: Вілл власноруч збудував помешкання на дереві, витративши на це трохи більше шести місяців.

Це вже не перший проєкт Вілла – у них з дружиною Сабріною також є шкільний автобус, перетворений на апартаменти, який подружжя здає в оренду. Коли Вілл взявся зводити будиночок на дереві, дружина попросила його зробити окремий санвузол для гостей, адже люди, які зупинялись на ніч в автобусі, мусили користуватись вбиралнею подружжя.

Тож, під час створення будиночка, Вілл усе передбачив: він встановив резервуар для води на 20 літрів, щоб гості могли помити руки чи почистити зуби, а зовні він збудував окремий будиночок з душем та туалетом, щоб гостям не довелось турбувати подружжя.

Фото: Sabrina Hartley

Всередині є двоспальне ліжко та спальне місце на другому ярусі. Також є все необхідне для базових потреб: електрична конфорка, кухонне приладдя, кондиціонер та обігрівач. Піднятись до будиночка можна за допомогою сходів, а у випадку надзвичайних ситуацій у задній частині помешкання є евакуаційний вихід з драбиною.

Фото: Sabrina Hartley

Наразі будиночок на дереві заброньований на місяці вперед, а вартість однієї ночі складає близько 160-250 доларів, залежно від сезону. Здача незвичайного житла в оренду приносить Віллу достатньо прибутку, щоб звільнитись з роботи – за перший рік він заробив 30 тисяч доларів. Після звільнення у чоловіка зʼявилось більше часу на сімʼю та друзів, а також на свої нові проєкти.

Вілл додає, що тепер, коли здача житла в оренду стала його повноцінною роботою, йому доводиться пристосовуватись. Наприклад, він не може косити газон чи пиляти дерева упродовж дня, адже гості хочуть насолодитись відпочинком. Подружжя відчуває себе частиною маленької спільноти, адже на подвірʼї завжди є гості, підсумовує Вілл.

Нагадаємо, у Тирані зведуть «вертикальне село» — хмарочос із кубів із різними фасадами.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button