Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото ілюстративне. Фото: Unsplash

Кілька місяців тому поліція Мадрида сформувала підрозділ з охорони міської спадщини – його завдання полягає у боротьбі з вуличними графіті, повідомляє The Mayor.

Підрозділ складається з 39 поліцейських, які працюють позмінно, щоб забезпечити цілодобовий нагляд за архітектурною спадщиною Мадрида. Працівники підрозділу патрулюють місто та документують незаконне вуличне мистецтво за допомогою фотофіксації, а також визначають зони з високою концентрацією графіті, щоб посилити нагляд за ними. До обовʼязків графіті-патруля також входить очищення будівель від робіт вандалів – у цьому їм допомагають комунальні служби.

Вулиці Мадрида. Фото: Unsplash

Пошук автора графіті може здатись неможливим, проте поліція Мадрида робить і це. Працівники підрозділу формують масив фотографій та намагаються знайти у вуличній творчості характерні риси: почерк, тематика, розташування графіті. Завдяки графології, тобто науці про почерк, досить легко знайти порушника, каже Маріса Роблес, уповноважена комісії з охорони спадщини та довкілля.

Роблес додала, що місто зосередиться переважно на графіті, яке є вандалізмом, та тегах – стилізованих підписах, які автори залишають по місту. Натомість роботи вуличних художників, які виражають у настінних малюнках своє ставлення до соціальних проблем, не чіпатимуть. Проте відрізнити вандалізм від мистецтва не завжди легко, підсумовує Маріса Роблес.

Нагадаємо, за зрізання шматка стіни з графіті Бенксі українець отримав три роки умовно.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button