Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Claudio Schwarz / Unsplash

Міста Швейцарії та США — найдорожчі для життя, згідно з індексом Numbeo на початок 2024 року.

Водночас найдорожче місто світу розташоване посеред Атлантичного океану. Це Гамільтон, адміністративний центр Бермудських островів. Його постійне населення налічує приблизно тисячу жителів, це переважно багатії. Водночас на архіпелазі зареєстрована велика кількість страхових компаній і банків. Острів із рожевими пляжами відвідує велика кількість американських туристів. Хоч на Бермудах і вирощують деяку городину, 80% продовольства країна вимушена ввозити з-за кордону. 

Фото: JoeyBagODonuts, CC BY-SA 3.0

Загалом у списку 362 міста. Ось перша десятка за вартістю життя:

  • Гамільтон, Бермудські острови — 137
  • Цюріх, Швейцарія — 122
  • Базель, Швейцарія, — 121
  • Лозанна, Швейцарія — 117
  • Сан-Хосе, США — 114
  • Женева, Швейцарія — 109
  • Сан-Франциско, США — 109
  • Берн, Швейцарія — 107
  • Вашингтон, США — 102
  • Нью-Йорк, США —100

Київ посідає 300-е місце з індексом 32. Вартість життя в українській столиці можна порівняти з містами Марокко та Колумбії. При цьому індекс купівельної спроможності дорівнює 36. Для порівняння, індекс вартості життя та купівельної спроможності в Нью-Йорку — 100 і 100, в Афінах — 56 і 44 відповідно, у Мадриді — 51 і 100.

У 2017 році Київ був на 459-му місці, у 2018 році — на 521-му, у 2019 році — на 86-му, а торік — на 471-му місці.

Ще дешевше жити в Одесі (номер 324, індекс 29,5), Харкові (номер 327, індекс 29), Дніпрі (номер 328, індекс 28), Львові (номер 331, індекс 28).

Найнижча вартість життя у містах Індії та Пакистану.

Звідки ці дані?

Numbeo — це сербська база даних про споживчі ціни, вартість нерухомості та якості життя. Сервіс було засновано у 2009 році. Дані збираються як користувачами, так і операторами сайту, а потім інформація фільтрується за допомогою алгоритмів і об’єднується. Наразі це одна з найбільших баз даних про ціни в містах.

Індекс вартості життя показує ціни на споживчі товари, такі як продукти харчування, ресторани, транспорт і комунальні послуги. Він не включає витрати на житло, такі як оренда або іпотека. Індекс розраховується на основі оцінок середніх витрат сім’ї з чотирьох осіб.

За відправну точку береться Нью-Йорк, який завжди має 100 пунктів, а всі інші міста розташовуються або вище (дорожче Нью-Йорка) або нижче нього (дешевше Нью-Йорка) у списку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button