Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка/Facebook

23 січня київський театр імені Івана Франка передав 100 дронів БФ «КІТИКИ» – кошти зібрали під час показу вистави «Конотопська відьма» 11 грудня 2023 року.

У театрі подякували своїм глядачам та наголосили, що зібрати майже 1,8 мільйона гривень вдалось саме завдяки продажу квитків на «Конотопську відьму». Усі квитки на виставу було розкуплено за лічені години.

Фото: Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка/Facebook

Вистава «Конотопська відьма» за однойменною повістю Григорія Квітки-Основ’яненка стала надзвичайно популярною не лише серед постійних відвідувачів театру, а й серед користувачів TikTok. Її режисер Іван Уривський розповів, що не очікував такої популярності, адже афіша була «такою, як завжди». Акторка Христина Федорак, яка грає головну роль, розповіла, що у Києві виставу сприймають дуже «претензійно», адже мають високі очікування щодо неї. Уривський додає, що глядачі навіть знають, коли очікувати цікавих моментів та заздалегідь дістають телефони, щоб зняти якусь сцену.

Режисер поділився, що «Конотопська відьма» для нього особлива, адже після довгої роботи в театрі починаєш втомлюватись, а ця вистава вийшла дуже «своєрідною та парадоксальною». Він додає, що жанр вистави, яка відображає наше життя в такий парадоксальний та абсурдний час, визначає сам глядач.

Фото вистави. Фото: Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка
Фото вистави. Фото: Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка

З премʼєрного показу навесні 2023 року «Конотопська відьма» стала настільки популярною, що щоразу збирає повні зали, а квитки розкуповують за пів години. У TikTok хештег із назвою вистави зібрав 40,2 мільйона переглядів, а директор театру Михайло Захаревич жартує, що аплодують так довго, що у театрі бояться не завершити до комендантської години.

Нагадаємо, «Хмарочос» відповів на 10 найпопулярніших питань про  ініцативу «Народний FPV-дрон».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button