Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Felipe Pelaquim/Unsplash

29 січня користувач стрімінгового сервісу Spotify oleks_ukr опублікував на платформі спільноти петицію із проханням прибрати із рекомендацій українців музику російських виконавців.

Автор петиції нагадує, що імперіалістична війна Росії проти України травмувала мільйони українців, а також глибоко вплинула на ставлення українців до російської мови та культури. Попри це, Spotify досі продовжує пропонувати українським користувачам російську музика – незалежно від того, слухала людина таку музику раніше, чи ні. Для багатьох українців це стає тригером та нагадує про страждання, які росіяни завдають нашій країні, каже автор.

Петиція пропонує три шляхи розвʼязання цієї проблеми:

  • Запровадити функцію, за допомогою якої можна буде обмежити рекомендацію музики певною мовою або з певної країни. Таким чином українці зможуть отримати більш приємний та персоналізований досвід під час використання сервісу.
  • Покращити алгоритм, що створює рекомендації, таким чином, щоб він враховував геополітичний контекст. Наприклад, алгоритм може зменшити кількість російських рекомендацій користувачам з України або тим, хто слухає переважно українську музику.
  • Запровадити механізм відгуків користувачів – таким чином сервіс зможе адаптувати рекомендації під особисті вподобання слухача, особливо у регіонах, де тривають конфлікти.

Петиція вже зібрала 1680 вподобань, а користувачі залишили численні коментарі з подяками за створення такого звернення. Один з користувачів написав, що щотижня витрачає 15-20 хвилин на те, щоб прибрати російських виконавців з плейлиста Discover Weekly – персоналізованої підбірки, яку Spotify створює для кожного користувача. Інший слухач Spotify розповів, що протягом місяця його плейлисти Discover Weekly та Release Radar були наповнені російською музикою на 80%, хоча у цей час він слухав переважно українську музику.

Нещодавно маркетингова агенція Top Lead порахувала, що за 2023 рік українці, слухаючи та переглядаючи російський контент, принесли росіянам 81,6 мільйона доларів доходу – з них пʼять мільйонів було сплачено у бюджет РФ. За ці кошти російська армія може придбати близько 10 000 FPV-дронів.

Нагадаємо, нещодавно НАЗК внесло виробника крабових паличок Vici до списку спонсорів війни.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button