Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: ДПС в Івано-Франківській області/Facebook

Податкова служба Івано-Франківської області зафіксувала стрімкий зріст виторгу в Буковелі – у грудні 2023 року він збільшився у 2,3 раза, порівняно з листопадом того ж року. З чим це повʼязано?

У франківському управлінні податкової такі цифри пояснюють значним зростанням кількості зареєстрованих бізнесом касових апаратів. На початку 2022 року набув чинності закон, який зобовʼязував підприємців встановлювати касові апарати, проте через повномасштабне вторгнення держава заборонила штрафувати підприємців за їх відсутність. Проте в жовтні 2023 року відповідальність за порушення використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) повернули.

Станом на кінець січня 2024 року в області було зареєстровано 951 РРО, тоді як на початку 2023 року їх було лише 438. За 2024 рік бізнеси, що здійснюють діяльність в Буковелі, зареєстрували 4,6 мільярда гривень виторгу – на думку податківців, на такі показники вплинула масштабна масово-роз’яснювальна кампанія, яку працівники служби активно здійснювали останніх пів року. Ще до відновлення штрафів за відсутність РРО податкові інспектори відвідали майже кожного підприємця курорту, розʼяснили зміни в законодавстві та надали допомогу зі встановлення РРО, кажуть в управлінні.

Минулого року та на початку цього було проведено 129 перевірок, унаслідок яких підприємцям, що здійснюють діяльність в Буковелі, нарахували понад пʼять мільйонів гривень штрафних санкцій за порушення законодавства. Серед порушень були шість випадків відсутності державної реєстрації, 10 фактів торгівлі підакцизними товарами без ліцензій та пʼять випадків неофіційного працевлаштування працівників.

В управлінні податкової закликають підприємців здійснювати діяльність в межах закону та сумлінно сплачувати податки, а також нагадують, що контрольно-перевіркові заходи триватимуть і надалі у різних сферах бізнесу – не лише туристичній.

Нагадаємо, Кабмін підвищуватиме податки для ФОП. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button