Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Дмитро Перов/Facebook

Третього лютого з будинку Замкова, поверх якого наразі зводять надбудову, почали вивозити історичні деревʼяні балки. Активістів, які намагались зупинити роботи, побили «тітушки», а в Дмитра Перова – підозра на перелом ребра.

На вулиці Франка, 26 продовжують демонтувати елементи історичного будинку Замкова попри відкрите проти забудовника кримінальне провадження за фактом самовільних будівельних робіт. На будинку вже звели додатковий поверх та демонтували оригінальні деревʼяні перекриття, а на активіста Дмитра Перова нещодавно відкрили кримінальне провадження за «перешкоджання будівництву».

За словами Перова, на фото – особи, які побили активістів. Фото: Дмитро Перов/Facebook

Коли у суботу активісти прийшли, аби спробувати зупинити вивіз балок з будівлі, невідомі особи почали застосовувати силу: Свєтославу Милорадович вдарили кулаком в спину, а Дмитро Перов отримав удар в область сонячного сплетіння – у нього підозра на перелом ребер. Активіст вже написав заяву в поліцію за фактом побиття.

Що відбувається з будинком?

Фото: Дмитро Перов/Facebook

У липні 2023 року у 124-річному будинку Замкова почали розбирати дах, а в грудні 2023 року земельну ділянку під будівлею передали компанії «Рент Менеджмент Інвест» – для будівництва будівель торгівлі. З грудня і досі відбуваються активні роботи на памʼятці: дах повністю розібрали, оригінальні балки почали вивозити, а на будівлі звели додатковий поверх.

Активісти неодноразово звертались до поліції, проте остаточно припинити роботи в історичні будівлі не вдалось – забудовник продовжує будівництво. Наразі на сайті електронних петицій Київської міськради зареєстроване звернення з вимогою зберегти будинок Замкова – петиція зібрала вже понад 4500 підписів.

Нагадаємо, у Києві приватизують будинок із «Перепічкою».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button