Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Восьмого січня Департамент комунальної власності КМДА провів аукціон із продажу приміщень будинку на вулиці Богдана Хмельницького 3, де з 1981 року розташовано віконце «Київської перепічки».

Черга за перепічкою. Фото: Eugene Novikov

Будівля, розташована поряд із ЦУМом та приміщенням міської ради, на розі Хмельницького та Хрещатика, має охоронний статус як пам’ятка архітектури місцевого значення. Її продають у межах малої приватизації.

Всередині такі офіси:

В аукціоні перемогла компанія «Поділ Естейт Менеджмент», яка запропонувала 150 мільйонів гривень. Стартова ціна становила 45,7 мільйона.

Фактично було продано другий, третій та четвертий поверхи будівлі, зауважує директор Департаменту комунальної власності Андрій Гудзь. Усі приміщення на першому поверсі, включаючи «Київську перепічку», вже приватизовано, тож вони продовжать працювати.

Вторговані 150 мільйонів місто планує спрямувати на ремонти таких об’єктів, як лікарні та школи. 

За умовами аукціону, до укладання договору купівлі-продажу майбутній власник має підписати попередню угоду, що зобов’язує укласти охоронний договір на пам’ятку.

Бенефіціарка компанія — Людмила Яковлєва. За даними Чесно, вона пов’язана з братами Олександром і В’ячеславом Супруненками: перший був нардепом від Партії регіонів, другий — депутатом Київради від Блоку Черновецького. Торік В’ячеслав Супруненко купив завод «Росинка» й оформив на себе «Київхліб».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button