Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23585 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Бучанська міська рада

У Бучанському ліцеї №3 український БФ Energy Act for Ukraine встановив сонячну станцію.

47 сонячних панелей загальною потужністю 20 кВт дозволять школі автономно працювати упродовж трьох годин у випадку відключень, а також економити близько 2 100 євро щороку, покриваючи 30% споживання всієї електроенергії. Кампанія «100СонячнихШкіл» стала можливою завдяки ініціативі фонду та допомозі партнерів – до проєкту долучилась асоціація Solar Power Europe, а також донори Menlo Electric, Deye, ABC Wind та Akuo.

Директор Menlo Electric в Україні Олександр Піскун розповів, що встановлення сонячної станції у бучанському ліцеї – четвертий спільний проєкт компанії з Energy Act for Ukraine. Засновниця фонду В межах ініціативи планують обладнати сонячними станціями 100 шкіл. Пріоритет надають закладам у регіонах, що постраждали внаслідок війни.

Фонд, засновний у 2022 році у відповідь на енергетичну кризу в Україні, також займається обладнанням лікарень – в планах встановити сонячні панелі у 50 лікарнях. Наразі фонд будує станції в Київській, Миколаївській, Харківській та Чернігівській областях. Команда Energy Act for Ukraine також проводить факультативні заняття для дітей про сталий розвиток, популяризація якого є однією з місій організації.

Нагадаємо, у Бучі відновлюють дитячу школу бойових мистецтв – з відбудовою допомагає Тайвань.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button