Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізація

У селі Гатне під Києвом планують збудувати протирадіаційне укриття з меморіалом та музеєм, повідомив сільський голова Олександр Паламарчук.

Укриття, розраховане на 300 людей, розташують у центрі Гатного біля сільради. Воно матиме чотири входи, один із яких обладнають ліфтом-підйомником для маломобільних людей.

Комплекс включатиме меморіал у пам’ять про загиблих героїв громади — алею з дошками пошани.

Кошторис будівництва буде визначено після експертизи, але за попередніми оцінками, він становитиме приблизно 10 мільйонів гривень. Гроші сподіваються отримати від європейських партнерів.

На закиди односельців про те, що будувати меморіал не на часі, Паламарчук відповідає, що меморіальні дошки коштуватимуть 5% від загальної вартості проєкту.

Потребу в будівництві такого укриття та рішення про його розташування біля сільради голова пояснює тим, що зараз у цьому районі є лише укриття ліцею на 150 осіб, яке не може приймати сторонніх вдень під час навчання.

Завершити проєкт планують у 2025 році. Після перемоги укриття планують переоблаштувати під музей Української армії.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button