Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23600 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: КМДА

У застосунку Київ Цифровий запустять опитування киян щодо, чи згодні вони з забороною доступу сторонніх до укриттів у школах під час уроків, повідомляє КМДА.

Відповідна постанова Кабміну набула чинності у грудні минулого року. У ній зазначено, що укриттями і сховищами в закладах освіти під час проведення занять можуть користуватися лише учні, вчителі та інші працівники закладу.

Як вплинуть результати опитування киян на постанову уряду, не повідомляється.

У Києві й раніше під час повітряної тривоги вхід до шкіл був обмежений — сторонніх пускали лише чергові.

Водночас, як зауважують у КМДА, якщо укриття при школах будуть недоступні, кияни потребуватимуть інших укриттів, розташованих поряд. Тому місто проситиме уряд дозволити включати до списку укриттів паркінги чи інші приватні об’єкти без згоди власника.

Нещодавно уряд скасував заборону брати тварин в укриття. Це зробили після того, як в одній зі шкіл Києва учнів не пустили у сховище під час ракетного обстрілу, бо ті були з собачкою.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button