Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Києві почав працювати сервіс із вивезення сортованих відходів. Кур’єра можна викликати за допомогою мобільного застосунку Recycle.

Проєкт розробляли два роки. Наразі сервіс Recycle працює на території Києва. Згодом планують запустити і в інших містах. Застосунок Recycle доступний в App Store та Google Play.

Кур’єри приймають тільки ті відходи, які можна переробити в Україні. Перелік та детальна інструкція є в застосунку. 

Кур’єр забирає відходи у клієнта та доставляє їх до пунктів прийому вторинної сировини, перевірених Recycle. Кожен пункт має свої розцінки, за якими купує сортовану сировину. Таким чином кур’єр отримує додатковий прибуток.

Recycle має систему контролю роботи кур’єрів. Курʼєр надсилає фото чи відеозвіт менеджеру за кожною заявкою, підтверджуючи, що дійсно доставив пакунок у пункт прийому.

Як викликати кур’єра? Для цього треба створити замовлення у застосунку, додати фото та опис, користуючись підказками.

Наступний крок — визначитись з ціною, яку людина готова заплатити за вивезення сміття. У застосунку є калькулятор вартості замовлення, орієнтуючись на який, клієнт сам пропонує суму, яку він готовий заплатити кур’єру. Кур’єр також може запропонувати свій варіант винагороди.

У застосунку є ще дві опції: безкоштовне вивезення та викуп відходів кур’єром. Для цього необхідно накопичити достатню кількість відходів, щоб кур’єру було вигідно заробити на перепродажі у пункті прийому.

У застосунку також є мапа пунктів, які приймають вторсировину у різних районах Києва. Це для тих, хто хоче здавати вторсировину самостійно та отримувати за це гроші.

Від 2018 року законодавство зобов’язує сортувати сміття. Однак досі не існує механізму, який би контролював дотримання цієї вимоги. Також бракує інфраструктури для збирання, сортування і переробки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button