Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: «Повернись живим»

З 24 лютого 2022 року фонду «Повернись живим» задонатили понад 10 мільярдів гривень на потреби армії. Сума середньої пожертви складає 3 562 гривні.

За ці кошти зокрема було придбано безпілотник Bayraktar, 26 БпЛА «Лелека-100», понад 20 тисяч FPV-дронів, майже 600 мінометів, понад вісім тисяч тепловізорів та 1240 нових автівок. Лише на підготовку війська до літньої наступальної кампанії 2023 року із зібраних коштів витратили понад два мільярди гривень, розповів заступник директора фонду Олег Карпенко.

«Повернись живим» забезпечив транспортом і обладнанням саперів, які розміновують звільнені території та прокладають шлях для нашої техніки й штурмовиків на фронті. Також армії передали вже 10 майстерень технічного обслуговування, завдяки яким у польових умовах ремонтують військову західну техніку. Кіберсилам ЗСУ допомогли розбудувати інфраструктуру, щоб ефективніше протидіяти російській агресії, а також розгорнули вісім навчально-тренувальних комплексів із тактичної медицини в ЗСУ.

У 2022-2023 роках фонд мав понад 50 проєктів. Найбільшу суму, 400 мільйонів гривень, зібрали разом із мережею автозаправок «ОККО» у рамках ініціативи «Око за око»» у 2022 році. Також вдалось зібрати 330 мільйонів гривень спільно з «Новою поштою» у рамках проєкту «Запакуй небо» – за ці кошти фонд підсилює протиповітряну оборону сучасними засобами зв’язку.

«Повернись живим» також мав великий самостійний збір на 333 мільйони гривень на розвідувально-ударні комплекси, а в листопаді 2022 року фонд та блогер Ігор Лаченков зібрали 230 мільйонів гривень на ініціативу «Вlack Box». Фонд допомагає армії від початку російсько-української війни – з 2014 року. За перші вісім років, з весни 2014 року по 24 лютого 2022, благодійники задонатили фонду на потреби війська понад 281,6 мільйона гривень.

Нагадаємо, благодійна організація «Реактивна Пошта» розробила мобільну майстерню для артилеристів.

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button