Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23574 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
«Журналіст» телеканалу «Вибір». Скриншоти з відео Спадщини

До активістів, які 16 лютого влаштували під КМДА акцію проти руйнування будинку Замкова,що на вулиці Івана Франка в Києві, прийшли люди, що вдавали журналістів і вимагали інтерв’ю, повідомляє спільнота «Спадщина».

Двоє чоловіків, один із яких тримав відеокамеру, а інший — мікрофон з логотипом телеканалу «Вибір», запевняли, що забудовник має всі дозвільні документи, й натомість закидали захисникам пам’ятки, що ті самі стоять «наобум», без документів.

Фото: Спадщина

У «Спадщині» зауважують, що незрозуміло, якої реакції домагалися люди, які імітували знімальну групу телеканалу.

«Знімальна група» віддаляється від місця протесту. Скриншот із відео Спадщини

Власником і бенефіціаром медіакомпанії «Вибір» був проросійський медіамагнат Тарас Козак, який наразі перебуває у санкційному списку РНБО, США, Канади та низки інших країн за антиукраїнську діяльність. Він — колишній власник телеканалів ZIK, 112 Україна та NewsOne. Торік його позбавили українського громадянства. Як заявляє керівник Bellingcat Христо Грозєв, Козак достеменно є російським агентом.

Зараз директором є Андрій Колодуб, який також керує вище перерахованими телеканалами.

Будинок Замкова — пам’ятка 1899 року, розташована на вулиці Франка 26. У липні 2023 року в будинку почали розбирати дах. У грудні ділянку передали компанії «Рент Менеджмент Інвест» під будівництво об’єкту торгівлі. Наразі дах повністю розібрали, звели додатковий поверх.

Фото: Спадщина

Третього лютого з будинку Замкова почали вивозити історичні деревʼяні балки. Активістів, які намагались зупинити роботи, побили люди забудовника, зокрема зламали ребро Дмитру Перову.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button