Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: скріншот з відео на YouTube-каналі БАХМАТОВ

Максим Бахматов, засновник ГО «Офіс трансформації», переміг у судовій справі проти першого заступника Віталія Кличка Миколи Поворозника. Справа про «наклеп» тягнулась з жовтня 2022 року.

У квітні 2020 року СБУ провела обшуки у кабінеті Миколи Поворозника – його підозрювали у вимаганні хабаря розміром 125 тисяч доларів за вплив на рішення щодо дозволу на будівництво. Грошей у заступника не знайшли, проте його відсторонила від виконання службових обовʼязків – на посаду він повернувся лише в березні 2021 року.

Фото: скріншот з відео на YouTube-каналі БАХМАТОВ

У вересні того ж року Максим Бахматов, який раніше обіймав посаду позаштатного радника Кличка, випустив розслідування про корупційну діяльність посадовця. Тоді Поворозник заявив, що подав на активіста до суду, проте Бахматов стверджував, що це не відповідає дійсності. Проте у вересні 2022 року, за день до спливу терміну подачі позовної заяви, перший заступник таки вирішив подати до суду за «наклеп».

Фото: скріншот з відео на YouTube-каналі БАХМАТОВ

За останній рік у справі було проведено 10 судових засідань, сім з яких були підготовчими – на жодне з них Поворозник не зʼявився. Пʼятого лютого суд відхилив дві з трьох позовних вимог заступника Кличка. Суд задовольнив лише вимогу про визнання неправдивим твердження Бахматова про те, що Поворозника було спіймано на хабарі. Активіста зобовʼязали опублікувати спростування цієї інформації на своєму YouTube-каналі протягом пʼяти днів після набрання рішенням законної сили – тобто шостого березня, якщо заступник мера не подасть апеляцію.

Максим Бахматов назвав рішення суду перемогою над «найжирнішим київським чиновником». Колишній радник Кличка Бахматов додав, що вся інформація, яку він використав у своєму відео, була доступна у відкритих джерелах та наголосив, що інші медіа також її поширювали, проте Поворозник, наприклад, не подав позов проти BBC чи «Кореспондента».

Нагадаємо, на початку 2023 року «Хмарочос» взяв інтервʼю у Максима Бахматова – він розповів про плани перемогти у наступних місцевих виборах.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button