Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23493 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото зі сторінки Los Solomas у телеграмі

У Солом’янському ландшафтному парку Києва комунальники вирубали ділянку дерев. Фото опублікували у групі Los Solomas.

Дерева почали вирубувати з 15 січня, повідомила Суспільному повідомила начальниця відділу з утримання зелених насаджень районного КП УЗН Світлана Сабаш.

За її словами, ясені вразив шкідник — вузькозлатка смарагдова. Такі дерева, як правило, засихають за один-два роки. Заражені стовбури, гілля і навіть щепу спалили, щоб не залишилось личинок комах.

Комунальники запевняють, що замість зрубаних дерев цієї весни висадять молоді саджанці. Ясені планують замінити на клени гостролисті, стійкі до поширення златки.

Стверджують, що хімічна обробка не допомагає і єдиним способом знищення златки є вирубка і знищення заражених дерев. 

У жовтні минулого року на території парку запровадили карантин, який діятиме до жовтня 2026 року. Можливі подальші вирубки дерев, які вважатимуть зараженими.

Ділянка парку до вирубування та після

Водночас місцеві мешканці під дописом Los Solomas пишуть, що відразу після вирубування на ділянці почала їздити будівельна техніка, ріжуть асфальт і прокладають лінії електропередач під будівництво.

Коментарі:

    KGB :

    Не вірте,бо брешуть скоти! Ця земля вже продана і там буде забудова.

    iprokopenko :

    Не правильно написано, не прокладають електролінію для будівництва, а просто ховають під землю існуючу. Вирізка дерев і будівництво взагалі поруч не стоять. Не шукайте зразу де її немає.

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button