Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Victoria Prymak / Unsplash

Готель «Україна» на Майдані Незалежності в Києві, який збираються продати з аукціону, оцінили в 1,039 мільярда гривень без ПДВ, повідомив в інтерв’ю Mind голова Фонду держмайна України Віталій Коваль.

16-поверховий чотиризірковий готель накопичив понад 45 мільйонів боргів, і його вирішили виставити на приватизацію. Аукціон планують провести наприкінці літа.

«Проте готель зараз функціонує краще, ніж рік тому: дещо більша наповнюваність і доходи, у ньому стали активно проходити конференції — не менше 15 заходів на місяць», — зауважив Коваль.

Держава хоче презентувати цей об’єкт транснаціональним мережам. За словами Коваля, іноземні оператори вже цікавляться готелем, запитуючи технічну інформацію.

«Ба більше, іноземці розглядають цей готель як перспективну “п’ятірку”», — додав він.

До Другої світової війни на місці готелю стояв Хмарочос Гінзбурга, проте радянські війська підірвали його під час німецького наступу на Київ. У 1961 році тут звели готель «Москва», що змінив назву на початку ХХІ століття.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button