Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: @pavelavdokushyn/Instagram

На паркані будмайданчика «мосту-хвилі» зʼявилась схема майбутньої рекреаційної зони на Оболонському острові, повідомив блогер Павло Авдокушин.

На схемі можна побачити, що на острові планують облаштувати зони для йоги, фізичних вправ, зони з гойдалками, а також зону для дітей. На пляжі встановлять кілька роздягалень та душових, зони для волейболу, пандус для спуску у воду та питні фонтанчики. На острові також облаштують пост охорони та майданчики для розвороту пожежної техніки.

Візуалізація: КМДА

Будівництво мосту між Оболонським островом та парком «Наталка» обіцяють завершити за два місяці – відкриття планують на День Києва. Найближчим часом планують демонтувати тимчасові конструкції, змонтувати прохідну частину із залізобетонних плит та пофарбувати мостові опори. Особливістю мосту є те, що нижні частини деяких «хвиль» не спираються на опори, а «висять» у повітрі.

Візуалізація: КМДА
Візуалізація: КМДА

Нещодавно на острові висадили сосни, деякі дерева вирубали, а деякі – кронували. Авдокушин запевнив, що, попри побоювання, на острові жодних житлових комплексів чи торговельних центрів не буде. За первісним проєктом під мостом мали зʼявитись прогулянкові алеї, проте до закінчення війни їх не будуватимуть з міркувань безпеки.

Міст матиме як зовнішню, так і внутрішню підсвітку, а також на ньому встановлять акустичну систему. Архітектор мосту Андрій Миргородський розповів, що перильні огорожі, як і мостові опори, будуть мати «цікавий вигляд». Будівництво фінансують Паризька агломерація та Тайвань.

Нагадаємо, Північний міст відремонтують за понад 28 мільйонів гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button